Yol haritalarını tarım ve hayvancılık ile ilgilenen tüm kesimlerle paylaştıklarını belirten DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, “Ülkemizin her bir noktasında olduğu gibi Batman’daki çiftçilerimiz de son yıllarda ciddi sorunlarla baş başa bırakılmış durumda. Büyük bir emeğe rağmen elde edilen gelir gün geçtikçe düşüyor. Tarım maliyetleri hızla artarken ürün fiyatları yerinde seyrediyor. Çiftçilik bunca emeğe rağmen karlılığını yitirmiş.
Biz sahadaki tüm sorunların farkındayız. Gün, kuru hamasetin ve içi boş gündemlerin yerine ülkenin gerçek sorunlarını ve devasını anlatma günüdür. Yakın siyasi tarihimizde ilk kez bir parti, iktidarının ilk 90 gününde ve ilk 360 gününde neler yapacağını detaylarıyla açıklıyor.
Biz de yol haritamızı anlatmaya tarım ile başladık. Yapacağımız çalışmaları anlatmak için Batman Buğday Pazarı’ndaki esnaf ve çiftçilerimize geldik. Batman Göçerler Derneği Başkanı Emin Çelik’i ziyaret ettik. Köylerimizde tarım ve hayvancılık ile ilgilenen vatandaşlarımızla bir araya geldik; yol haritamızı detaylı olarak anlattık.” dedi.
Borca faizsiz erteleme, mazot ÖTV’sine iade, elektriğe özel tarife gibi birçok konuda çiftçilere vaatlerde bulunan DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, “DEVA iktidarında Ziraat Bankası yeniden çiftçinin bankası olacak. Çiftçimizin teminat problemini çözeceğiz. Tarımsal kredileri, gerçek çiftçilere vereceğiz.
Kredilerin geri ödeme zamanını hasat dönemine göre belirleyeceğiz. Yerli üreticimizi güçlendirip, çiftçimize emeğinin ve alın terinin karılığını kuruşu kuruşuna ve günü gününe almasını sağlayacağız. Sadece kendi kendimize yeterli olmakla kalmayacak, artan üretimimizle, pek çok üründe net anlamda ihracatçı hale geleceğiz. Çiftçimizin borçlarını en az 2 yıl faizsiz olarak erteleyeceğiz. Çiftçinin toprağına, traktörüne artık haciz gelmeyecek. Çiftçimizin kullandığı mazotun ÖTV’sini çiftçimize aynen iade edeceğiz.
Gübrenin maliyetinin yarısını, yüzde 50’sini, destek olarak kendisine vereceğiz. Çiftçimizin kullandığı elektriğe daha düşük fiyatlı ayrı bir tarife uygulayacağız. Tarım liselerini tekrar açacağız. Yerli üretimi destekleyerek, yem bitkilerini ithalata bağımlı olmaktan kurtaracağız. Yem bitkilerinin kullanımına yüzde 50’ye varan destek vereceğiz. Terk edilen yaylaları yeniden üretime kazandıracağız.” ifadelerini kullandı.